HUISREGELS

Huisregels zijn noodzakellijk voor goed forumgebruik. Lees ze daarom goed door alvorens een bericht te plaatsen!
Gesloten
Gebruikersavatar
dutchbluesforum
DBF Groentje
Berichten: 28
Lid geworden op: 02 feb 2012 10:05

HUISREGELS

Bericht door dutchbluesforum »

Huisregels Dutchbluesforum

Natuurlijk moeten er op een forum wat afspraken/regeltjes zijn om alles zo prettig en duidelijk mogelijk te maken voor iedereen die zich op dit forum beweegt. Enerzijds om een stukje uitleg te geven en om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen, anderzijds om in gevallen waarbij dat nodig mocht zijn, terug te grijpen naar deze huisregels.

1. BEGRIPPENLIJST
1. Forum: Het Dutchbluesforum is te vinden onder de URL http://www.dutchbluesforum.nl. De snelkoppeling http://www.dutchbluesforum.nl
2. Lid: Een geregistreerd lid van het Dutchbluesforum.
3. Beheerder: Een lid van het forum met extra bevoegdheden. Een beheerder kan de site-eigenaar, administrator of een moderator zijn.
4. Categorie: De onderverdeling van het forum. Deze kan uiteraard in de loop der tijd wisselen. In 2012 zijn we begonnen met: NL Blues – Algemeen, Live, In de Media, Homecooked, Muzikanten & Bands en Diversen.
5. Board/Forum: De onderverdeling van een categorie. In een board/forum kunnen de leden berichten plaatsen.
6. Onderwerp/Topic: Een onderwerp/topic dat geopend is in een board door een lid van het forum.
7. Bericht: Een bericht dat geplaatst is in een onderwerp/topic.
8. Spam: Berichten met ongewenste en ongevraagde (commerciële) boodschappen.
9. Flamen: Een Engelse benaming voor het uitlokken van ruzie door welke manier dan ook.
10. Slowchatten: Het kort achter elkaar plaatsen van reacties op elkaar die zeer weinig inhoud hebben en niks te maken hebben met het oorspronkelijke onderwerp/topic.

2. ALGEMEEN
1. Deze afspraken en regels zijn er om het forum voor iedereen toegankelijk en duidelijk te maken zodat ieder lid zo prettig mogelijk kan deelnemen aan dit forum en zijn discussies.
2. Het forum is bedoeld als een ontmoetingsplek waarop liefhebbers van Nederlandse blues(rock)muziek kunnen praten en discussiëren óver deze muziekstijl. Hieronder valt b.v. het uitwisselen van eigen ervaringen, nieuwtjes en andere zaken.
3. Elk lid is volledig aansprakelijk voor alle schade die voortkomt uit eigen handelen.
4. Het lid vrijwaart de eigenaar en beheerders van Dutchbluesforum.nl van elke rechtsvordering die is gebaseerd op de bewering dat een op dit forum geplaatst bericht inbreuk maakt op eigendomsrechten van derden.

3. BERICHTEN
1. Het Dutchbluesforum is ingedeeld in verschillende categorieën en boards. Elk board heeft een omschrijving van de onderwerpen/topics die aan bod kunnen komen in dit board. Het is niet wenselijk onderwerpen te openen in een board als een dergelijk onderwerp niet valt binnen de omschrijving. We noemen dit “off-topic”.
2. Elk onderwerp/topic dat geopend is door een willekeurig lid van het forum dient uiteraard ergens over te gaan. Het is niet wenselijk herhaaldelijk berichten in deze onderwerpen te plaatsen die niets te maken hebben met oorspronkelijke onderwerp. Als je een dergelijk bericht toch met de rest van het forum wilt delen voel je dan vrij om een nieuw onderwerp te openen op een daarvoor geschikt board.
3. Het is niet toegestaan berichten te plaatsen met spam. Het plaatsen van een URL naar je eigen website in het board Links is toegestaan, mits je niet alsnog probeert zoveel mogelijk bezoekers te trekken met overdreven lovende woorden en overdreven gebruik van de gebiedende wijs. Het beste is gewoon om deze URL in je profiel te zetten, desnoods als handtekening.
4. Het is uiteraard verplicht (en zowieso wel zo netjes) om bij het kopiëren en plakken van nieuwsberichten, foto’s en dergelijke, een bronvermelding of naam te geven.
5. Maak zoveel mogelijk gebruik van een goede zinsbouw en interpunctie. Maak gebruik van alinea's, en verduidelijk het een en ander eventueel met opmaak (vet, cursief, onderstreept, kleuren, groottes, opsommingen, tabellen). Hierdoor kan eventuele miscommunicatie worden voorkomen.
6. Bij non-verbale (schriftelijke) communicatie kunnen nu eenmaal wat sneller misverstanden ontstaan. Maak b.v. gebruik van iconen (b.v.smiley's) om dit te voorkomen of je intentie van je zin of verhaal duidelijk(er) te maken.Zorg er echter altijd voor dat het gebruik hiervan binnen de perken blijft.
7. Peroonlijke aanvallen op andere individuele leden van dit forum, net al generaliseren, discrimineren (op welke grond dan ook) en flamen zijn zaken die we op Dutchbluesforum niet tolereren. Dit soort berichten zullen dan ook direct verwijderd worden door de beheerder(s) of moderator(en).
8. Het is niet wenselijk of toegestaan te “slowchatten”. Hiervoor zijn voldoende andere sites op het internet te vinden.
9. Commerciele koopwaar mag op dit forum niet worden aangeboden. Wel mogen zaken als (gebruikte) muziekinstrumenten en geluidsapparatuur tussen de forumleden onderling worden verkocht of geruild. Hiervoor is het board “Te koop aangeboden/gevraagd” in het leven geroepen. Er is voor zowel forumleden als niet-forumleden (commerciële instellingen en/of bedrijven wel de mogelijkheid om commerciele koopwaar via advertenties aan te bieden. Voor info: harrymulder@xs4all.nl

4. BEHEERDERS
1. Onderwerpen die “off-topic” zijn kunnen door de beheerder(s) of moderator(s) worden verplaatst naar een board waar het onderwerp minder of niet off-topic is. 2. In sommige gevallen kan het voorkomen dat onderwerpen waarin off-topic berichten worden geplaatst, worden gesplitst
3. Meerdere onderwerpen die met elkaar gemeen hebben kunnen worden samengevoegd.

5. PROFIEL
1. Het is niet toegestaan een handtekening te hebben die meer dan vier regels beslaat, dit neemt onnodig veel ruimte in beslag voor de lezers. Het gebruik van alleen maar hoofdletters of (te) grote lettertypes is niet gewenst.
2. Het is niet toegestaan een bewegend plaatje in je handtekening te hebben, dit neemt onnodig veel ruimte in beslag voor de lezers, en zorgt voor een onrustig beeld. Er is bovendien al de mogelijkheid voor een avatar.
3. Het is niet toegestaan jezelf meerdere keren te registreren onder een andere naam.
4. Het is niet toegestaan jezelf snel achtereen uit te schrijven en weer te registreren.

6. CONSEQUENTIES
1. Als je als forumlid in de ogen van de beheerder(s) of moderator(s) de regels opzettelijk overtreedt, krijg je in principe eerst twee schriftelijke waarschuwingen. De derde waarschuwing betekent een ban en zul je van dit forum worden verwijderd.
2. De duur van je ban is afhankelijk van het soort overtreding en zal door de beheerder(s) van dit forum worden vastgesteld. De ban kan varieeren van tijdelijke ban (b.v. 1week, 1 maand) tot een permanente ban. Dit wederom naar oordeel van de beheerder(s) van Dutchbluesforum.nl
3. Bij elke poging onder een tijdelijke ban uit te komen door jezelf bijvoorbeeld te registreren als een ander lid onder een andere naam, zal je ban worden omgezet in een permanente ban.
4. Bij het verstrekken van een ban worden het forum en zijn gebruikers hierover geïnformeerd via het board “'Mededelingen”. Het lid zelf wordt ingelicht via e-mail.

7. OVERIGE
1. Het zou kunnen zijn dat je opmerkingen hebt of het niet eens bent met 1 van voornoemde huisregels. Het staat je vrij om hierover in discussie te gaan in “Feedback”, maar je deelname aan dit forum bindt je uiteraard wel automatisch aan deze regels.
2. In gevallen waarin deze regels voor onduidelijkheid zorgen, nu of in de toekomst of in gevallen waar geen regels voor zijn, beslissen de beheerders. Indien nodig of wenselijk kan het beheerdersteam op elk moment besluiten de huisregels aan te passen. Leden worden hiervan via dit forum (“mededelingen”) uiteraard van op de hoogte gebracht.
3. Het is niet toegestaan om auteursrechtelijk beschermd materiaal via het forum uit te wisselen.
4. Zorg ten allertijden, voor een bronvermelding indien je iets van derden wilt posten.
Gesloten

Terug naar “HUISREGELS”