Pagina 1 van 1

Blues & Stories

Geplaatst: 24 jan 2018 11:17
door Patrick
Blues & Stories, overlev(er)ingen van ‘The Blues’

BORGER – Blues & Stories, overlev(er)ingen van ‘The Blues’ is een bijzonder programma op zaterdag 3 februari in Cultuurpodium VanSlag in Borger. Overlever(aar)s ‘Lefthand’ Fred Reining en Hans Waterman (C+B) doen een boekje open in een programma vol muziek, verhalen, foto’s uit oude dozen en onthullingen uit de wereld van ‘The Blues’.

‘Waar zijn de ontbrekende opnames van Blind Willie?’ Gitarist, zanger Fred ‘Lefthand Freddy’ Reining weet het. Hij had namelijk de ultieme bluesleerschool: Op 21-jarige leeftijd speelde hij al met blueslegendes als Piano Slim, Son Thomas en R.L. Burnside in de clubs en kroegen van St. Louis en Mississippi. Hij trok op met vele eerste generatie bluesartiesten als Honeyboy Edwards en Henry Townshend en hoorde van hen de verhalen over blueslegendes als Robert Johnson en Charley Patton.
Wat hebben Cuby & The Blizzards, Van Morrison, Peter Green, Jimmy Page en Jimi Hendrix met elkaar gemeen?

Drummer/schrijver Hans Waterman ontmoette en speelde met ze. Gedurende een lange carrière, die begon als 17-jarige drummer van Cuby & The Blizzards, ontmoette en speelde Waterman met menig icoon uit de muziekgeschiedenis. Hij maakte deel uit van historische bands uit de Nederlandse popgeschiedenis: Solution, Jan Akkerman Band, Renee & The Alligators en Q65. Met de legendarische Engelse band The Pretty Things toert hij door heel Europa. Over al deze belevenissen schrijft hij in 2001 het fascinerende boek `Drumsolo; 35 jaar te laat naar bed`. Maar daarmee is nog niet alles gezegd.

Deze bijzondere avond begint om 21.00 uur. Meer info op http://www.vanslag.eu.