Mariella Tirotto and the Blues federation

Jouw eigen ervaringe of review betreffende een gig, concert of festival
Plaats reactie
Patrick
DBF SideAdmin
Berichten: 1951
Lid geworden op: 12 dec 2012 07:52

Mariella Tirotto and the Blues federation

Bericht door Patrick » 26 feb 2015 14:30

Mariëlla Tirotto & the Blues Federation Album Release Party, 20 februari 2015 (door Ton Kok)

Afbeelding

Op 16 november jl. werden in de DMI Studio in Weesp de opnamen gemaakt voor de nieuwe cd van Mariëlla Tirotto & the Blues Federation. Een flinke groep, vrienden, bekenden en belangstellenden waren daar verzameld om de opnamen voor een live cd bij te wonen. Elf nummers werden er opgenomen en afgelopen vrijdag de officiële presentatie plaats van Live In Concert.

Afbeelding

Het leek wel een soort reünie, want veel mensen, die bij de opnamen aanwezig waren, doken deze avond ook weer op in Wijk bij Duurstede. Meest opvallende nieuweling was Loek van der Knaap, de nieuwe gitarist van de band. De cd opnamen had hij moeten missen wegens andere verplichtingen, maar in Calypso zag ik hem voor het eerst aan het werk, althans met deze band.

Dutch Blues Forum’s eigen Gerda Jackson kondigde om half negen ’s avonds de band aan en men ging voortvarend van start met “Drifting” van Dare To Stand Out.

Het optreden werd kort onderbroken voor de overhandiging van de eerste exemplaren van de cd aan de mensen van BluesinWijk, onder wiens auspiciën deze avond georganiseerd was.

Afbeelding

De band, met natuurlijk als stralend middelpunt zangeres Mariëlla Tirotto, speelde bijna twee en half uur lang ononderbroken en liet bracht tien nummers van het nieuwe album. Alleen “Are You Ready” stond niet op de setlist. Verder werden er wat nummers de vorige cd’s gespeeld, evenals een paar covers, die live regelmatig gespeeld worden, zoals Lowell Fulson’s “Sinner’s Prayer” en David Gogo’s “Gunslinger”.

Afbeelding

Naast Mariëlla stonden/zaten op het podium toetsenist (en echtgenoot) Heins Greten, gitarist Loek van der Knaap, bassist Arno Hagemans, drummer John Kakiay en percussionist Onny Tuhumena. Ook de man, die de gitaarpartijen op de nieuwe cd voor zijn rekening nam, Micha Sprenger en good old Michel de Kok (harmonica) kwamen een bijdrage leveren.

En het bleef nog lang onrustig in Wijk bij Duurstede.

Als de verkoop van de cd net zo goed loopt, als deze presentatie, dan gaat het helemaal goedkomen.

Afbeelding

Tamaharry

Re: Mariella Tirotto and the Blues federation

Bericht door Tamaharry » 27 feb 2015 08:32

Leuk verslag, fraaie plaatjes.......

Patrick
DBF SideAdmin
Berichten: 1951
Lid geworden op: 12 dec 2012 07:52

Re: Mariella Tirotto and the Blues federation

Bericht door Patrick » 27 feb 2015 22:11

chips helemaal vergeten om de schrijver er bij te zetten, Gauw doen.

Plaats reactie

Terug naar “Recensies, reviews en jouw ervaringen bij een gig, concert of festival”