Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Jouw eigen ervaringe of review betreffende een gig, concert of festival
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Tommy M.
DBF Groentje
Berichten: 12
Lid geworden op: 19 jan 2014 15:56

Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Bericht door Tommy M. » 11 feb 2014 14:32

Uitreiking Dutch Blues Awards
King Of The World grote winnaar!
door Gerrit Dijk , foto's TM
9 februari 2014
Met vijf awards zijn King Of The World de grote winnaars geworden van de Dutch Blues Awards: Govert van der Kolm is beste toetsenist, Fokke de Jong beste drummer, Erwin Java beste gitarist, Ruud Weber beste bassist en allen samen de beste band. De overige prijzen zijn: Tineke Schoemaker beste vocaliste, Boy Vielvoye beste harpist en The Damned and Dirty beste CD. Daarnaast werd Livin’ Blues opgenomen in The Hall Of Fame en ging de Keeping The Blues Alive Award naar Bert Lek.
Dutch Blues Foundation
Buiten is het stormachtig en binnen gaat het zo mogelijk nog harder stormen. Wederom verzorgt de Dutch Blues Foundation in de Rustende Jager te Nieuw Vennep een fantastische middag rond toppers van de Nederlandse blues scene. Van parkeerplaatsen met voor de artiesten op naam gereserveerde plekken en een blauwe loper naar de voordeur tot een sfeervolle zaal met een boeiend programma. Naast een belangrijke dag voor de Nederlandse blues, is het toch vooral een soort van (blues)familiemiddag: iedereen begroet elkaar bij het weerzien en de muzikanten zijn vergezeld van vrouwen, kinderen en vrienden. Dit geeft een ontspannen sfeer waarbij je niet direct denkt dat hier vandaag de belangrijkste bluesprijzen te verdelen zijn.
Na het soundchecken komt iedereen samen voor een Meet & Greet en worden we hartelijk welkom geheten door de voorzitter van de Raad van Advies van de Dutch Blues Foundation, Arie Verheul. De middag kan beginnen.
Livin’ Blues
De Haagse band Livin´ Blues opent de middag met een deel van de bezetting van de formatie die in 1973 uiteen viel. De band wordt door de Dutch Blues Foundation opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. Eén van de mannen van het eerste uur, Nicko Christiansen krijgt de award hiervoor uitgereikt. Naast hem spelen Cesar Zuiderwijk en Ruud van Buuren vanmiddag mee. Bas Kleine en Loek van der Knaap, beiden uit Christiansens huidige band Livin´ Blues Xperience, completeren de band.
Awards
iedere keer wanneer presentator John van Empel van Culemborg Blues weer een aantal nominaties aankondigt, is de spanning te snijden. Beste band wordt uiteindelijk King Of The World, een keuze die vanuit de zaal wordt toegejuicht. Daarnaast krijgen de muzikanten van KOTW ieder nog een eigen award.
Boy Vielvoye krijgt zijn award als beste harpist. In zijn dankwoord noemt hij zijn vader van wie hij het spelen heeft geleerd. Dertig jaar lang maakte pa Vielvoye de Nederlands bluespodia onveilig, aldus zoon Boy.
“Keeping The Blues Alive” wordt toegekend aan Bert Lek voor zijn enorme bijdrage aan de Nederlandse blues. De prijs wordt uitgereikt door zijn vriend Henk Demper. Deze vertelt over hun eerste kennismaking, hoe Bert thuis zijn lievelingsmuziek niet voluit mocht afspelen en over hun verdere samenwerking. Wanneer we de criteria van Johan Derksen hanteren, is Lek eigenlijk geen goede bluesman: hij is niet minstens driemaal getrouwd, heeft geen financiële puinhoop achter zich gelaten en heeft geen verslaving van het één of ander, aldus Demper.
De beste CD tenslotte wordt toegekend aan The Damned and Dirty met het album ‘Sell Your Soul’.
Optredens
Naast de uitreikingen is er een prima programma van twee genomineerde bands. Indrukwekkend is het optreden van KOTW en met name het nummer Can’t Go Home van hun eerste cd. Het is een eerbetoon aan Harry ‘Cuby’ Muskee, met een fantastische gitaarsolo van Erwin Java. Dan komen Sugar Boy & The Sinners op het podium met weer een spetterend optreden zoals we dat van hen gewend zijn. Meteen staat de zaal op zijn kop. Bruisende energie straalt van deze jonge muzikanten af.
Hierna is er onder leiding van Eric-Jan ‘Mr Boogie Woogie’ Overbeek nog een jam met diverse genomineerden. Onverwacht voor ieder is hierbij het optreden van de eigen voorzitter van de Dutch Blues Foundation, Karen Neumann.
Alvorens de laatste twee awards bekend worden gemaakt, is er nog de loterij trekking: tien prachtige foto’s, beschikbaar gesteld door fotograaf Kuno Mooren en als hoofdprijs een schilderij naar keuze van de Deurnese kunstschilder, Theo Reijnders. De winnares kiest voor een portret van Stevie Ray Vaughan.
Wanneer Bert Lek de award voor beste band heeft genoemd, beklimmen de mannen van KOTW nog één keer het podium. Een fantastische afsluiting van een zeer geslaagde middag. De thuisblijvers hadden volstrekt ongelijk. Maar er is ook voor hen een herkansing: reikhalzend kijken we uit naar de Dutch Blues Challenge in het najaar, uiteraard weer verzorgd door de Dutch Blues Foundation.

https://plus.google.com/photos/10236448 ... 7957407249

Marga

Re: Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Bericht door Marga » 11 feb 2014 16:00

Wat een mooi verhaal Tom...super weergegeven en ja.....zo was het echt: gewoon een topmiddag met heel veel lieve bluesmensen en bluesartiesten en de plaatjes: die zijn ook nog eens heel bijzonder en mooi.
Mijn complimenten!!!!
Marga

Patrick
DBF SideAdmin
Berichten: 1951
Lid geworden op: 12 dec 2012 07:52

Re: Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Bericht door Patrick » 11 feb 2014 17:18

Hoi Tom. Bedankt voor het verslag, was er zelf niet bij maar kan me voorstellen hoe het is geweest. Zie je gauw man....

Gebruikersavatar
Kuno Mooren
DBF Levende Legende
Berichten: 2319
Lid geworden op: 07 feb 2012 17:58
Locatie: Waddinxveen
Contacteer:

Re: Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Bericht door Kuno Mooren » 11 feb 2014 22:54

THNX 4 sharing Tom!!
en leuk je gesproken te hebben zondag :thumbup:
Afbeelding

Tamaharry

Re: Uitreiking Dutch Blues Awards 2013

Bericht door Tamaharry » 12 feb 2014 07:33

Prachtig verslag. Maarrrrrr...... Waar was Ted O.? Hij zou toch ook langskomen (maar niet live willen spelen)
Hier heb ik nergens meer iets over teruggehoord of gelezen........

Plaats reactie

Terug naar “Recensies, reviews en jouw ervaringen bij een gig, concert of festival”